U kunt  op Château Cortils een Reiki behandeling boeken.

Reiki behandeling:

De energie van Reiki is niets anders dan universele levensenergie die door de Reiki behandelaar wordt doorgegeven. Deze energie gaat naar dat deel van het lichaam, fysiek en/of energetisch, waar de energie nodig is. Reiki behandelingen zijn vooral bedoeld om vastzittende energie los te maken en weer te laten stromen. Het vastzitten van energie kan merkbaar zijn door gevoelens van onrust, verminderde levensvreugde, enz.

Duur:        60 tot 90 minuten
Kosten:     € 60,-

Reiki behandelingen

Wat is REIKI?

Veel mensen vragen “Wat is dat?” wanneer zij voor de eerste keer van “Reiki” horen. Wellicht is het makkelijker te beantwoorden met wat Reiki NIET is. Het is GEEN religie of kan het geassocieerd worden met een religie, sekte of cult . Reiki is niet gebaseerd op overtuigingen of dogma’s die tegengesteld zijn aan de Universele Wetten van Light en Liefde. Reiki omarmt alle levensopvattingen en filosofieën. 

Reiki is een andere naam voor de Usui Methode van Natuurlijke Heling. Het is een Japans woord dat bestaat uit twee lettergrepen met de volgende betekenis:

REI uitgesproken als“rij”) = Universeel Wezen of essentie, en

Kl uitgesproken als “kie”) = Levensenergie, light of Chi (zoals in Tai Chi)

Universele Levensenergie

Daarom betekent Reiki (“rij-kie”) zoiets als Universeel Wezen van het Leven, of Universele Levensenergie— De energie van het leven dat overal om ons heen is en continu door ons heen stroomt. Deze energie bepaalt het verschil tussen een stuk hout en een boom. Beide zijn bestaan uit hetzelfde basis materiaal (cellulose) en het ene is dood (bevat geen levensenergie) en het andere leeft (is boordevol levensenergie), de stroom van levensenergie is wat ons in leven houdt. Doch deze stroom is ongelijkmatig voor velen. De stress en spanning van het leven van alle dag en onze gedachten patronen gecombineerd veroorzaken blokkades en disbalans in de stroom. Deze blokkades  hebben hun weerslag op het lichaam en kunnen zich uiten als defecten of ziekten (zie later).  

Reiki

Is een krachtig hulpmiddel, dat geheel zelfstandig te gebruiken is, zonder iets anders erbij. Als een Reiki kanaal, gebruik wat je geleerd hebt met wijsheid. Doordat Reiki door jou heen stroomt, ontwikkelen zich alle 5 lichamen – Fysiek, mentaal, etherisch, emotioneel en astraal – allemaal worden zij in balans gebracht. Door deze algehele ontwikkeling en harmonisering worden al je vragen beantwoord en krijg je alles wat je nodig hebt.

ONTHOUD GOED, Reiki is “onvoorwaardelijke liefde” — Oordeel niet, plak er geen plaatjes op  en hol niet naar een “andere” bron, je hebt jezelf net geopend voor de waarheid.

BELANGRIJK

UNIVERSELE ENERGIE = ONVOORWAARDELIJKE LIEFDE”

De discipline van Reiki heeft te maken met het gebruik van Universele Levensenergie in een helende hoedanigheid. Mensen die in Reiki getraind zijn, hebben toegang tot de stroom van levensenergie en kanaliseren deze via hun lichaam naar de lichamen van de ontvangers. Gedurende deze activiteit worden zowel de energie behoeften van het “kanaal” als de ontvanger aangevuld en onderhouden. (zij gebruiken dus hun eigen voorraad en reserves niet).

Wanneer de energie in de ontvanger aankomt, gaat deze naar de plek waar de energie het meest nodig is. Het is belangrijk om altijd te onthouden:

Reiki HEELT niet.

Het zet zijn/haar ontvanger in zijn / haar kracht om zelf de volgende noodzakelijke stap te zetten in zijn / haar groei en ontwikkeling, hun hoogste doel op ziels-niveau.  Normaal gesproken  is dit het aanpakken van onbalans in de energie  en het activeren van natuurlijke reparatie mechanismen (en ga vooral naar de dokter of natuurgeneeskundige als je dit nodig acht). Het komt er op neer dat de ontvanger zichzelf heelt.

Een andere mogelijkheid is dat de volgende van toepassing zijnde stap voor de ontvanger  is dat het lichaam ophoud te functioneren zodat de ziel vredig over kan gaan. 

Degene die Reiki gebruikt is dus geen heler. Zij zijn doorgevers van Levensenergie en zij kunnen niet beïnvloeden waar de energie naar toe gaat of voor welk doel het gebruikt word (het geven van Reiki moet onvoorwaardelijk gebeuren).

Een Reiki kanaal heeft eenvoudigweg toegang tot de energie en geeft zich er aan over, vertrouwend dat waar de energie ook naar toe gaat, dit voor het hoogste goed van de ontvanger is.  Een Reiki kanaal kan absoluut geen beloftes doen over genezing, wonderen of andere dergelijke gebeurtenissen.