Reiki Master / Teacher en Levensgids

Reiki is al sinds de jaren ’80 in mijn leven. In 2011 was ik klaar voor mijn Reiki Master opleiding, welke ik in Australië bij Annie Kropman gevolgd heb. Wij maken deel uit van een zeer pure Reiki lineage met Tibetaanse oorsprong.

Daarnaast heb ik vele cursussen en seminars gevolgd in binnen en buitenland bij Steve Rother, Virginia O’Hara en anderen.

Dit heeft mij op een pad gezet van zuiverheid en authenticiteit, van waaruit ik mijn werk als Reiki Master Teacher kan doen.

Mijn helderheid helpt om tot de kern te komen van wat er bij iemand speelt. Van daaruit kan ik de hulpmiddelen aanreiken die nodig zijn voor heling. De verrezen meesters zijn daarin graag behulpzaam.

Henk Meulendijks

Hoe ik naar de wereld kijk is van invloed op de manier waarop ik met mensen om ga.

Wij zijn een.

Alle wezens zijn met elkaar verbonden op een spiritueel niveau. Op het niveau van onze ziel bestaat er geen tijd en plaats, geen hier en daar, geen eerder of later, geen goed of fout. Alles Is. Alleen in de ilusie van tijd en plaats ervaren we verleden, heden en toekomst en gescheidenheid. Deze ilusie is erg echt, onze zintuigen overtuigen ons van de echtheid van deze ilusie. Ons zesde zintuig echter, onze intuitie, ons weten, is de toegang tot de waarheid buiten tijd en plaats.

De universele energie is onvoorwaardelijke liefde.

Alles is een uitdrukking van deze energie. Dus onze ziel, spiritueel wezen en onze realiteit is een uitdrukking van deze energie.

 

Alles is in mij en ik ben in Alles.

Alles dat ik in het leven nodig heb, is in mij aanwezig. Mijn ervaringen in de buitenwereld zijn een uitdrukking van hetgene er is aan de binnenkant en voorziet mij van ervaringen voor groei.

Wat ik een ander aandoet, doe ik mezelf aan.

Doordat we verbonden zijn met Alles, is het duidelijk dat onze acties naar anderen toe ook een effect hebben op onszelf. Mijn liefdevolle bejegening naar een ander komt op een of andere manier terug bij mijzelf.

Ik ben verantwoordelijk voor mijn eigen persoonlijke ontwikkeling.

En niemand anders. Ik bied een pad aan voor ontwikkeling en ondersteun je op je pad op verzoek. Jij bent hierin leidend, jij bepaalt wat je nodig hebt om jezelf in je kracht te zetten.

Ik Zie Jou, Henk Meulendijks

Onderstaande trailer geeft een interessant perspectief op leven. De hele film is te vinden op: Inner Worlds Movie

Inner and outer worlds