Innerlijk kind werk

poesjeHet deel van ons dat nog kind is en de ervaringen met zich mee draagt uit ons jonge leven, noemen we het innerlijke kind. Het is een aspect van ons dat zich kenbaar maakt aan ons via onze gevoelens en emoties. Dit deel van ons is het speelse in ons, het nieuwsgierige, en onbevooroordeelde, ware het niet dat wij veelal in ons jonge leven emotioneel schade hebben opgelopen. Daardoor zijn deze aspecten in meer of mindere mate verborgen onder disfunctionele emoties en gedrag.

Schade

Voorbeelden van deze schade zijn bijvoorbeeld seksueel misbruik en ook emotionele en fysieke mishandeling. Ook kan het kind traumatische ervaringen meegemaakt hebben. Denk dan aan het moment waarop het constateert dat papa en mama niet thuis zijn als het wakker wordt. Dit kan indrukken achterlaten die wij als volwassenen ons niet kunnen voorstellen.

Het kind groeit op en neemt deze indrukken mee naar het volwassen zijn. Zij laten zich zien als gevoelens van minderwaardigheid, (onverklaarbare) angsten en sterk of juist zwak EGO gedrag.

Innerlijk kind helen

Met innerlijk kind werk kunnen we als volwassenen het kind deel in ons helpen te helen, gezonde betekenis te geven aan de voorvallen uit het verleden. Daarmee bevrijden we het kind van de effecten van de ervaringen uit het verleden.

Daarmee geven we ons zelf weer de speelsheid, het nieuwsgierige en onbevooroordeelde terug, zijn we ons Zelf!

Wij kunnen u leren de dialoog aan te gaan met uw innerlijke kind en op een helende reis te gaan met uw innerlijke kind, op weg naar authenticiteit als volwassene.

Innerlijk kindwerk en Reiki

Ik ondersteun innerlijk kindwerk met Reiki. Lees dit artikel voor meer informatie.

Praktisch

Wil je meer informatie over de mogelijkheden, neem dan contact met mij op via telefoon of mail, zie de contactpagina.

Download folder